Programări +4 0799 110 383

Intoleranţa la fructoză

Intoleranţa la fructoză

Informații generale: 

Fructoza este un zahar simplu (monozaharid), care se mai numeşte şi zahăr din fructe. Se găseşte în fructe, sucuri de fructe, anumite tipuri de legume, miere şi zahărul alimentar (zaharoză).
În mod normal, fructoza este preluată complet în sânge din intestin, după ce mâncăm. În cazul intoleranţei la fructoză, transportul din intestin în curentul sanguin este afectat. Ca urmare a preluării sale incomplete, zahărul poate ajunge în porţiunile mai profunde ale intestinului, unde este degradat de flora intestinală, cu apariţia de gaze de fermentaţie şi de acizi graşi.

Simptome

Simptome ale intoleranței la fructoză sunt simptomele tipice, precum balonare, diaree şi dureri abdominale.
Intoleranţa la fructoză poate fi temporară, de exemplu în cazul unei flore intestinale afectate şi în contextul afecţiunilor inflamatorii intestinale, însă ea poate fi şi permanentă, atunci când este vorba despre o afecţiune congenitală.
Intoleranţa uşoară la fructoză poate fi tratată prin evitarea temporară (timp de trei săptămâni) a alimentelor care conţin fructoză. În plus, flora intestinală trebuie refăcută, iar cauzele iritării mucoasei intestinale trebuie tratate. Aceasta se poate face prin eliminarea colonizării cu ciuperci şi paraziţi şi tratarea alergiilor alimentare.

Diagnosticare prin testarea biofizica

Intoleranța la fructoză poate fi diagnosticată prin testarea biofizică.

 

Programare

[recaptcha]

  • Posted by Alexandra Cocota
  • On 10 ianuarie 2017
  • 1 Comments
  • 0 likes

1 Comments

Mihaela
  • ian. 22 2017
Buna. Am si eu un copil de 4 ani cu intoleranta la fructoza si mi-aş dori sa cunosc mai multe persoane cu acest diagnostic. Multumesc

Plata in rate