Transilvania Healing Centre, Medicina Bioelectromagnetica  Plantele din locuința noastră ecology 2985781  480

Plantele din locuința noastră

În pământul permanent umed al florilor și în culturile acvatice se pot dezvolta rapid mucegaiuri alergogene. Păduchii de praf se hrănesc cu resturi vegetale și provoacă alergii. Și plantele în sine pot cauza alergii. Pot apărea simptome la nivelul mucoaselor căilor respiratorii, la nivelul conjunctivei ochilor sau eczeme cutanate. Atingerea plantelor nu este obligatorie pentru declanșarea simptomelor. Alergenii pot fi transmiși și pe calea aerului.
 
Plantele cu flori pot cauza probleme din pricina polenului, însă plantele verzi nu sunt nici ele inofensive. Ficus benjamini, Ficus lyrata (falsul smochin sau ficusul-liră) și Ficus elastica (ficusul de cauciuc) sunt plantele de apartament care declanșează cel mai frecvent alergii. De pe suprafața frunzelor, seva lor ajunge să adere la particulele de praf și circulă liber prin aerul din încăpere.
 
Se cunosc reacții alergice încrucișate la fructele de papaia, la banane, smochine și kiwi. O enzimă obținută din papaia- papaina, se folosește în industria alimentară drept agent de frăgezire a cărnii, putând însă cauza alergii. Alte plante ornamentale de apartament descrise drept factori declanșatori pentru alergii sunt trandafirul chinezesc (Hibiscus rosa sinensis), yucca (Yucca aloifolia), palmierul pitic (Chamaedorea elegans), Dieffenbachia picta și alte specii, precum anumite ferigi cu spori, specii de Euphorbia (Euphorbiaceae), crăciunița (Schlumbergera) și planta telegraf (Tradescantia).
 
Mai există, de asemenea, și plante care pot provoca reacții alergice de contact atunci când sunt atinse, așa cum sunt crinul incaș (Alstroemeria) și primula (Primula obconica). Astfel de specii nu ar trebui ținute în locuință.