1. Evaluare Biofizică Inițială

 

La prima programare în clinica noastră, medicul efectuează o diagnosticare bioelectromagnetică manuală a întregului corp, adică o evaluare complexă a situației generale a organismului. Prin intermediul ei putem afla informații despre infecții și disfuncții, pot fi depistate structurile străine, precum bacteriile, virusurile, paraziții sau noxele din mediu; pot fi obținute informații cu privire la stări deficitare, procese patologice, distribuția hormonilor, reacția sistemului nervos vegetativ, modurile de funcționare a sistemului imunitar, fluxul de energie, posibile deficite, reacții la vaccinuri, stări imunologice și multe altele. Se mai pot obține și date care permit evaluarea severității afecțiunii și indică gradul său de cronicizare.și multe altele.

 

În cadrul evaluării manuale a întregului corp prin această procedură biofizică, se examinează detaliat diferite rubrici. Atunci când se efectuează analiza, se deschide pe rând fiecare rubrică și se testează pe pacient, una câte una, toate substanțele din respectivele rubrici. Rezultă astfel, în medie, circa 800 de măsurători separate.

 

Imediat după evaluarea inițială, trecem la următorul pas și anume evaluarea automată – Global Diagnostic. Aceasta se face înainte de prima Terapie Vitalfeld și oferă informații cu privire la anumite stări patologice de la nivel tisular, acumulări de toxine, blocaje în fluxul energetic, infecții, focare de infecție, precum și informații privind capacitatea de reglare a structurilor corporale, abilitățile de detoxifiere și starea energetică a sistemelor luate în mod separat, respectiv a organismului privit ca un întreg.

 

Pentru o evaluare automată Global Dignostic, efectuată cu ajutorul echipamentului medical, sunt suficiente 8 minute. Această evaluare automată este însă urmată de obicei de o ședință de terapie biofizică „Vitalfeld”, astfel încât întreaga procedură va dura în total circa o oră și jumătate. De regulă, o evaluare completă a întregului corp este necesară numai atunci când se începe terapia, putând fi însă recomandată și după o perioadă mai îndelungată sau ca măsură de prevenție, la intervale mari de timp.

 

În centrul nostru medical combinăm testările biofizice manuale cu cele automate, astfel analizam în mod specific situația individuală a fiecărei persoane examinate. Practic, nu există niciun fel de limitări pentru acest tip de testare. Copiii foarte mici, femeile însărcinate, persoanele cu dizabilități fizice și purtătorii de stimulator cardiac sunt testați mai curând manual. Pentru toți ceilalți pacienți se apelează, în general, la ambele metode de testare.

 

În cadrul testării ințialebioelectromagnetice, pacienții sunt rugați să-și aducă medicamentele pe care iau în cazul în care urmează deja un tratament.

2. Testare Rapidă

 

Testarea rapidă reprezintă de obicei prima evaluare dupăfinalizarea dietei alimentare. Aceasta se recomandă pacienților care au de verificat un număr redus de valori ex: candida, gluten etc. Mai poate fi recomandată și pe parcusul tratametului, dacă pacientul are nevoie de mai multe terapii pentru a verifica efectele primelor terapii. Durează aproximativ 15 minute.

3. Testare intermediară

 

Aceasta testare poate fi folosita in mai multe situatii. Evaluarea se efectuează ca si testare finală dupăîncheierea schemei de tratament sau în cazul în care pacientul nu a mai fost la control in ultimele 6 luni. Se verifică rezultatul terapiilor Vitalfeld, dacă au mai rămas urme de agenți patogeni, bacterii, virusuri, intoleranțe alimentare, alergii, afecțiuni de orice fel etc. Durează aproximativ 30 minute.

4. Testare Control

 

Evaluare de 1 oră, recomandată în cazul pacienților care nu au revenit la control în ultimele 6 luni. Dacă pacientul depășește acest interval, este nevoie de o evaluare mai amanuntită.

5. Consultație nutriție

 

Se poate opta pentru aceasta consultație și dacă nu ați efectuat evaluările bioelectromagnetice. În cazul în care pacientul întâmpina dificultăți în efectuarea meniului din dieta de excludere sau este nevoie de informații nutriționale suplimentare, specialistul dumneavoastră vă poate îndruma ca aceasta consultație să facă parte din schema dumneavoastră de tratament. Dureaza 30 min și veți primi pe loc informațiile necesare precum și un exemplu de meniu.

6. Terapie Vitalfeld

 

Terapia biofizică a câmpului vital (terapia „Vitalfeld”) – Principiul de bază pentru metodele biofizice de tratament holistic constă în transmiterea în organism a unor impulsuri electromagnetice specifice și a unor informații detaliate, stocate sub formă de biofotoni, toate acestea având rolul de a optimiza controlul proceselor vitale din organism. În plus față de desensibilizarea biofizică individualizată pentru diverși alergeni, se mai desfășoară și alte etape ale planului de tratament, destinate stimulării activității sistemului imunitar, a aparatului digestiv, a mecanismelor de detoxifiere și a multor alte astfel de funcții.

 

Prin aceeași terapie poate fi îmbunătățit bilanțul energetic al organismului. O parte dintre programele de tratament sunt calculate de către un sistem computerizat, pe baza măsurătorilor și testărilor precedente. Celelalte etape ale terapiei se stabilesc de către terapeuți în funcție de situația și evoluția pe care le constată aceștia.

 

O ședință de terapie care include desensibilizarea biofizică durează aproximativ o oră (ca timp efectiv de tratament). Luând în considerare și pregătirile în vederea terapiei, fixarea și desprinderea electrozilor, setarea echipamentelor medicale, precum și timpul necesar explicațiilor și consilierii medicale, pentru o ședință este nevoie în total de o oră și jumătate.

 

În timpul tratamentului, copiii foarte mici și bebelușii pot fi eventual ținuți în brațe de către aparținători sau pot rămâne în cărucior. Ceilalți pacienți sunt tratați într-o poziție comodă, culcați pe spate, pe pat. Pe corp se montează electrozi cu greutate mică și suprafață mare. Se recomandă o îmbrăcăminte subțire, aceasta putând fi menținută pe toată durata ședinței de terapie.

 

Tratamentul este complet nedureros,energiile utilizate fiind de intensitate foarte redusă, persoanele tratate nu sunt expuse nici radiațiilor electromagnetice. Se va evita efectuarea terapiei „Vitalfeld” în primele trei luni de sarcină, pentru a nu provoca reacții prea puternice la procesul de detoxifiere. De asemenea, se recomandă precauție și în cazul pacienților care au suferit un transplant de organe, deoarece, în situația acestora, îmbunătățirea răspunsului imunitar este mai curând de evitat, pentru a nu risca reacții de respingere a țesutului sau organului transplantat. La pacienții cu implanturi metalice, electrozii nu vor fi poziționați în regiunile corporale în care se găsesc aceste implanturi. Același lucru este valabil și pentru stimulatoarele cardiace, implanturile de defibrilatoare cardiace și pompele de insulină.

7. Terapie Vitalfeld extins

 

Se bazează pe același principiu ca și Terapia Vitalfeldobișnuită, dar reprezintă o terapie extinsă, dupa cum ii spune și numele. Se recomandă in cazul pacientilor cu afecțiuni mai complexe și severe, virusuri cu o toleranță mai mare sau care au un răspuns mai lent la alte tratamente. Practic este o combinație între Terapia Vitalfeld obișnuită și Terapia Global Diagnostic. Dureaza aproximativ 160 de minute.

8. Terapia Global Diagnostic

 

Reprezintă un program personalizat în funcție de nevoile pacientului, iar diferența dintre acesta și Tratamentul Vitalfeld simplu, este că această terapie se axează pe tratarea unei singure grupe de afecțiuni (ex: pe aparat genital, sistemul digestiv etc). Este mai intens ca acțiune, de aceea nu este recomandată tuturor pacienților. Durează aproximativ o oră și jumătate.

9. Testare pe grupe de afecțiuni

 

Acest tip de evaluare reprezintă un o evaluare bioelectromagnetică manuală de 30 de minute, pe anumite simptome pe care pacientul le prezintă. Se poate efectua în majoritatea cazurilor dacă nu sunt mai multe afecțiuni corelate între ele. Se poate opta pentru această evaluare și în situația în care specialistul decide că există o afecțiune care trebuie tratată prioritar înaintea celorlate care nu sunt atât de grave.