Chisturile ovariene sunt formate dintr-o cavitate plina cu lichid care se dezvoltă pe sau în ovarul unei persoane de sex feminin.
De obicei, acestea sunt benigne si nu provoaca simptome, dar în cazul în care chisturile sunt mari sau se rup, acestea pot cauza durere abdominală și alte simptome neplăcute.
In acest articol, vom discuta despre simptomele procate de chisturile ovariene, investigațiile pe care le facem la Transilvania Healing Centre, precum și despre metode de tratament pentru acestea.
CUPRINS
- Simptomele chisturilor ovariene
- Investigații privind chisturile ovariene
- Tratament pentru chisturile ovariene
- Concluzie
Simptomele chisturilor ovariene
Din fericire, majoritatea chisturilor ovariene nu cauzează simptome si sunt descoperite întâmplător în timpul unei examinări medicale de rutină.
Cu toate acestea, există cazuri în care chisturile ovariene sunt mari sau se rup, prin urmare pot aparea urmatoarele simptome:
- Durere abdominala
Chisturile ovariene pot provoca durere abdominală sau durere în partea inferioara a spatelui. Ca și intensitate, durerea poate fi ușoară sau severă și poate fi de durată scurtă sau lungă.
- Senzație de presiune
În cazul în care chisturile ovariene sunt mari, acestea pot cauza o senzație de presiune sau plenitudine in abdomen.
- Distensie abdominala
Chisturile ovariene pot cauza distensie abdominală sau balonare, care poate fi dureroasă sau inconfortabilă.
- Cicluri menstruale neregulate
Chisturile ovariene pot afecta ciclurile menstruale ale unei femei și pot duce la sângerari mai abundente sau la intârzierea menstruației.
- Alte simptome
In cazuri rare, chisturile ovariene pot cauza greață, vărsături, pierdere în greutate sau creșterea în greutate.
Investigații privind chisturile ovariene
Dacă medicul care efectuează controlul de rutină, suspectează prezența unui chist ovarian, poate recomanda una sau mai multe dintre urmatoarele investigații:
- Ecografia pelvină
- Tomografia computerizată (CT)
- Imagistica prin rezonanță magnetică (IRM)
- Teste de sange
Evaluarile electromagnetice efectuate la Transilvania Healing Centre, depistează toate problemele și dereglările găsite în organismul pacientului: frecvențele tuturor microorganismelor, paraziților, bacteriilor, virusurilor, ciupercilor.
Mai mult, identificăm intoleranțe alimentare, alergii, disfuncții ale organelor, stresul oxidativ, încărcări cu toxine, metale grele, deficite, infencțiile din corp (inclusiv la dinți), analiza sistemului neuronal vegetativ și multe alte probleme din organism.
Odată ce problemele și dereglările au fost identificate, va fi mult mai ușor de urmat tratamentul prescris de către medical ginecolog, prin adoptarea unui stil de viață sănătos.
Tratament pentru chisturile ovariene
Tratamentul chisturilor ovariene depinde de mărimea și aspectul acestora, precum și de simptomele pe care le provoacă.
În general, chisturile ovariene mici care nu cauzează simptome nu necesită tratament și pot fi monitorizate printr-o ecografie periodică.
La Transilvania Healing Centre prin evaluarea biofizică, care este cea mai completă și complexă diagnosticare manuală, se depistează toate problemele și dereglările în organismal pacientului.
Iar în urma acestei testări, medical specialist va stabili un tratament, în funcție de gravitatea afecțiunii.
Pe lângă asta sunt recomandate următoarele:
- Plimbările în natură
Plimbările în natură ajută la reducerea stresului și a anxietății, precum și la îmbunătățirea starii generale de sănătate.
- Alimentație sănătoasă
În ceea ce privește nutriția, este important consumul de alimente bogate în nutrienți, cum ar fi fructele și legumele, pentru a asigura aportul adecvat de vitamine și minerale.
Evită consumul de produse derivate, zahăr și uleiuri rafinate, conservanți și coloranți.
Anumite suplimente alimentare pot ajuta la reducerea simptomelor asociate cu chisturile ovariene.
Concluzie
Chisturile ovariene sunt comune si, in majoritatea cazurilor, nu cauzează simptome și nu necesită tratament.
Cu toate acestea, în cazul în care chisturile ovariene sunt mari sau provoacă simptome neplăcute, pot fi necesare investigații și tratamente medicale.
In plus, dacă în viața de zi cu zi sunt luate decizii bune, pentru un stil de viață sănătos ajuți în mod direct la reducerea simptomelor, cât și la îmbunătățirea stării generale de sănătate.