loader image
Skip links

Inamicii de toamnă

Alergiile sau rinita alergică se declanșează atunci când respirați alergeni precum praful, blana animalelor sau polenul. Este o condiție care afectează majoritatea oamenilor în fiecare an. În zonele cu multă vegetație, oamenii sunt expuși la polenul copacului, mucegaiului și al ierbii în timpul sezonului de primăvară și alți alergeni în perioada de toamnă.

Cauzele și tratamentul alergiilor

 

Deschiderea ferestrelor pentru aer curat

Chiar dacă vremea se răcește, suntem cu toții dornici să ne deschidem ferestrele și să lăsăm un aer curat în încăperi. Înainte de a ajunge la fereastră, asigurați-vă că veți ține cont de alergii. În timp ce briza se poate simți frumos, aceasta aduce polenul, lăsând casa sau mașina plină cu lucrurile care te înnebunesc.

 

Curățenia de toamnă

Vara ne-am bucurat de căldură și am stat cu geamurile deschise, în timp ce în casă se poate să se fi acumulat praf sau alți posibili alergeni. Pentru a elimina acești alergeni, începem tradiționala curățenie de toamnă. Aspirați și ștergeți podelele pentru a îndepărta praful sau polenul care s-au adunat pe timp de vară. Cei mai mulți dintre noi ne prindem probabil în jurul scaunelor și meselor, dar încercați să rearanjați temporar mobilierul dvs. pentru a ajuta la curățarea locurilor greu accesibile. Înlocuiți pernele de pat și spălați-vă lenjeria de pat cu apă fierbinte pentru a scăpa de acarienii cu praf neplăcut care s-ar fi adunat. Dacă aveți copii, nu uitați să curățați adânc umpluturile și păturile sau jucăriile de pluș, eliminând polenul și praful. Jucăriile pot aduce, de asemenea, alergeni nemulțumiți, așa că asigurați-vă că le spălați și pe acestea. Dacă produsele de curățare vă cauzează strănut sau nas înfundat, folosiți substanțe de curățare și detergenți fără parfumuri sau hipoalergenice pentru a reduce simptomele.

 

Prietenul cu blană

Iubim animalele de companie, dar în această perioadă a anului, cățelul sau pisica ar putea duce mai mult decât doar jucăria lor preferată. Părul animalelor de companie poate pluti ușor în jurul casei dvs., fiind eliberat atunci când ne jucăm cu ele sau când le mângâiem. De știut: alergenii se găsesc pe pielea animalelor, nu doar în blana lor. Nu uitați să vă spălați pe mâini des și să răsfățați și prietenul cu patru picioare în cadă din când în când, mai ales dacă se plimbă în aer liber.

 

Vremea Ploioasa

Dușurile de toamnă aduc … alergii? După o ploaie serioasă, sporii mucegaiului, iarba și polenul plantelor sunt deranjați și eliberați în aer. A doua zi după o furtună, cantitatea polenului crește și simptomele de alergie sunt declanșate. Pe lângă efectele ploii asupra alergiilor, anotimpurile alergice s-au înrăutățit din cauza schimbărilor climatice și a vremii mai calde. Specialiștii afirmă că „Puteți dezvolta alergii la orice vârstă, chiar dacă nu le-ați avut ca și copil”.

 

Când plantele eliberează cel mai mult polen

În timp ce verifici vremea, poate fi înțelept să verifici și cantitățile de polen. Instituțiile de alergologie și imunologie și stațiile meteo locale au început să ofere informații corecte și accesibile despre indicii de polen. Copacii eliberează polenul dimineața, știai?

 

Stresul

Stresul nu este o cauză pentru reacții alergice, dar vă poate accentua simptomele de alergie. Un studiu publicat a găsit o legătură între bolnavii de alergie și stres. Studiul a descoperit că „indivizii cu stres emoțional persistent au mai multe episoade alergice”. Pentru a atenua simptomele de alergie, încercați să vă relaxați prin diferite metode.

 

Sindromul premenstrual poate intensifica alergiile

Ghici ce? Menstruația poate face alergiile și mai supărătoare. Nivelurile crescute de hormoni (estrogenul), poate fi învinovățit pentru agravarea nasului înfundat și a mâncărimii ochilor. Aceiași hormoni pot agrava alergiile și pentru viitoarele mame.

 

Medicamente peste tejghea

Cea mai bună metodă de a combate alergiile sezoniere este de a solicita ajutorul specialiștilor. Îți recomandăm să nu folosești medicamente sugerate de către cunoștințe, ci să îți faci o evaluare bioelectromagnetică pentru a depista exact alergenii. Vei primi recomandări sigure, bazate pe o evaluare personalizată, în funcție de nevoile corpului tău.

Ar fi important de reținut faptul că, mai multe simptome nu ar trebui să însemne dependență de medicamente. Cea mai bună metodă de a combate alergiile este să descoperiți exact ce le provoacă și să reduceți expunerea la alergen atunci când este posibil.

În unele cazuri, medicamentele recomandate de un medic specialist și reducerea expunerii nu sunt suficiente. Ideal ar fi să faceți o programare pentru a descoperi cauzele, iar ulterior să începeți un proces de desensibilizare complex.

Asigurați-vă că vă adresați alergiilor, astfel încât să puteți profita la maxim de această perioadă frumoasă a anului și să vă bucurați de vreme!

Leave a comment