loader image
Skip links
Programează o consultație

Evaluarea Biofizică Inițială

Este vorba de o diagnosticare manuală cu ajutorul unul instrument de măsurare numit biotensor. Se depistează toate problemele și dereglările găsite în organismul pacientului: frecvențele tuturor microorganismelor, paraziților, bacteriilor, virusurilor, precum și alergiile alimentare, intoleranțele, disfuncții ale organelor, încărcări cu metale grele, deficite sau alte probleme din organism. Evaluarea biofizică inițială se desfășoară pe o durată de aproximativ 60-75 de minute. Este practic etapa de diagnosticare a întregului organism, cea mai complexă din România.

Programează o consultație
Medicina Integrativă - Abordarea Completă a Sănătății Tale

Pentru o mai bună înțelegere a rezultatelor acestor măsurători, enumerăm câteva dintre analizele echivalente evaluării bioelectromagnetice inițiale.

Medicina Integrativă - Abordarea Completă a Sănătății Tale

Analize echivalente testării bioelectromagnetice inițiale:

 

1. Serologie

 • Hemoleucogramă;
 • Probe hepatice (alanin aminotransferaza, aspartat aminotransferază, FA, markeri virali);
 • Imunologie: alergii, intoleranțe alimentare (lactoză, gluten, etc.), boli autoimune;
 • Electroliți;
 • Minerale (Ca, B12, Mg), vitamine (D3, B6);
 • Probe inflamatorii: stres oxidativ si nitrosactiv;
 • Identificare toxine: pesticide, chimicale, metale grele;
 • Identificare infecții intra si extracelulare: bacterii, virusuri, paraziți, fungi;
 • Tiroidă (TSH, T3, T4, anti TSHR);
 • Uree, Creatinină;
 • Colesterol, Trigliceride.

Programează o consultație
Medicina Integrativă - Abordarea Completă a Sănătății Tale

2. Coproparazitologic

 • Identificare paraziți;

3. Evaluare microbiom

4. Detectare intestin permeabil

5. Identificarea organelor/sistemelor care sunt supuse unui stres cronic (ex. tip inflamator/ toxic)

 • Consult reumatologic, endocrinologic,cardiologic, imunologic, nefrologic;
 • Exudat faringian;
 • Panel alergeni alimentari lg E specific (36 alergeni).

Programează o consultație
Medicina Integrativă - Abordarea Completă a Sănătății Tale

Pasul următor

Înainte de evaluarea inițială, se realizează evaluarea automată.  Aceasta oferă informații cu privire la anumite stări patologice de la nivel tisular, acumulări de toxine, blocaje în fluxul energetic, infecții, focare de infecție, precum și informații privind capacitatea de reglare a structurilor corporale, abilitățile de detoxifiere și starea energetică a sistemelor luate în mod separat, respectiv a organismului privit ca un întreg.

Pentru o evaluare automată, efectuată cu ajutorul echipamentului medical, sunt suficiente 8 minute. Această evaluare automată este însă urmată de obicei de o ședință de terapie bioelectromagnetică. De regulă, o evaluare completă a întregului corp este necesară numai atunci când se începe terapia, putând fi însă recomandată și după o perioadă mai îndelungată sau ca măsură de prevenție, la intervale mari de timp.

În centrul nostru medical combinăm testările bioelectromagnetice manuale cu cele automate, astfel analizăm în mod specific situația individuală a fiecărei persoane examinate. Practic, nu există niciun fel de limitări pentru acest tip de testare. Copiii foarte mici, femeile însărcinate, persoanele cu dizabilități fizice și purtătorii de stimulator cardiac sunt testați mai curând manual. Pentru toți ceilalți pacienți se apelează, în general, la ambele metode de testare.

În cadrul testării inițiale bioelectromagnetice, pacienții sunt rugați să-și aducă medicamentele pe care le iau în cazul în care urmează deja un tratament.

Testare Rapidă

Diagnosticare manuală care face parte din schema de tratament propusă în urma Evaluării inițiale. Se realizează în orice moment al tratamentului reprezentând o verificare scurtă efectuată în urma terapiilor și a recomandărilor medicale. Durează maxim 15 minute și îndrumă medicul să ajusteze terapiile din etapa următoare.

Programează o consultație

Testare intermediară

Diagnosticare manuală recomandată la finalul unei etape de tratament sau la recomandarea specialistului în cazul unei scheme de tratament mai îndelungate. Durata este de maxim 30 de minute, se trece pe la toate deficiențele găsite anterior și se verifică starea în care se află: unele dispar, altele se diminuează, astfel se ajustează etapa următoare de terapii.

Programează o consultație

Testare control

Diagnosticare manuală mai amanunțită ce se face în cazul unei discontinuități a tratamentului pe o perioada de minim 3 luni. De asemenea, în cazul în care pacientul nu a început dieta în decurs de maxim 3 luni de la evaluarea inițială sau nu s-a prezentat la controalele periodice. În acest caz, rezultatele evaluării biofizice inițiale nu se mai pot considera de actualitate din cauza modificărilor apărute în corp în acest timp. Durata ei este de maxim 60 minute.

Programează o consultație

Terapie

Terapie cu frecvențe specifice, realizată prin intermediul unor benzi bioelectromagnetice. Se utilizează frecvențele a trei dispozitive bioelectromagetice diferite. Acestea transmit frecvențele potrivite către disfuncțiile stabilite în cadrul evaluărilor. Terapia este corelată cu toate metodele de diagnosticare manuală (evaluare biofizică, testare rapidă, testare intermediară etc). Nu se poate realiza independent de o evaluare anterioară. Durata acesteia este de aproximativ 45 minute.

Terapia biofizică a câmpului vital – Principiul de bază pentru metodele biofizice de tratament integrativ constă în transmiterea în organism a unor impulsuri electromagnetice specifice și a unor informații detaliate, stocate sub formă de biofotoni, toate acestea având rolul de a optimiza controlul proceselor vitale din organism. În plus față de desensibilizarea biofizică individualizată pentru diverși alergeni, se mai desfășoară și alte etape ale planului de tratament, destinate stimulării activității sistemului imunitar, a aparatului digestiv, a mecanismelor de detoxifiere și a multor alte astfel de funcții.

Prin aceeași terapie poate fi îmbunătățit bilanțul energetic al organismului. O parte dintre programele de tratament sunt calculate de către un sistem computerizat, pe baza măsurătorilor și testărilor precedente. Celelalte etape ale terapiei se stabilesc de către terapeuți în funcție de situația și evoluția pe care le constată aceștia.

În timpul tratamentului, copiii foarte mici și bebelușii pot fi eventual ținuți în brațe de către aparținători sau pot rămâne în cărucior. Ceilalți pacienți sunt tratați într-o poziție comodă, culcați pe spate, pe pat. Pe corp se montează electrozi cu greutate mică și suprafață mare. Se recomandă o îmbrăcăminte subțire, aceasta putând fi menținută pe toată durata ședinței de terapie.

Tratamentul este complet nedureros, energiile utilizate fiind de intensitate foarte redusă, persoanele tratate nu sunt expuse nici radiațiilor electromagnetice. Se va evita efectuarea terapiei în primele trei luni de sarcină, pentru a nu provoca reacții prea puternice la procesul de detoxifiere. De asemenea, se recomandă precauție și în cazul pacienților care au suferit un transplant de organe, deoarece, în situația acestora, îmbunătățirea răspunsului imunitar este mai curând de evitat, pentru a nu risca reacții de respingere a țesutului sau organului transplantat. La pacienții cu implanturi metalice, electrozii nu vor fi poziționați în regiunile corporale în care se găsesc aceste implanturi. Același lucru este valabil și pentru stimulatoarele cardiace, implanturile de defibrilatoare cardiace și pompele de insulină.

Programează o consultație

Terapie Extins

Terapie căreia i se adaugă și frecvențele specifice terapiei Automate. Împreuna functionează mai puternic împotriva microorganismelor sau afecțiunilor mai dificile, care necesită un timp mai îndelungat de remediere. Se desfașoară pe o durată de timp de două ori mai îndelungată față de terapia clasică, aproximativ 90 minute.

Programează o consultație

Terapia Automată

Terapie cu frecvențe specifice testării automate sau a celei manuale. Se folosește pentru a trata o singură afecțiune în parte, pentru un timp mai indelungat cu acțiune țintită. Durează aproximativ 30-40 minute

Programează o consultație

Testare pe grupe de afecțiuni

Diagnosticare manuală țintită pe o singură grupă de afecțiuni precum alergii, sisteme ale corpului, bacterii, virusuri, paraziți, tulburări ale organismului, disfuncții etc. Este recomandată persoanelor care doresc verificarea unei anumite probleme in parte. Durata este de aproximativ 45 minute.

Programează o consultație

Abordăm afecțiunile dintr-o perspectivă integralistă

Tratamentele oferite pe baza diagnosticului global tratează cauzele bolilor nu doar simptomele și se adresează următoarelor afecțiuni:

1. Afecțiuni alergice / sensibilități – citește mai mult

2. Intoleranțe alimentare

3. Boli autoimune

4. Afecțiuni cardiovasculare

5. Disfuncții pe organe și sisteme

 • Tiroida
 • Aparatul genito-urinar
 • Osteo-articular
 • Hepatica
 • Pancreatic
 • Sistem Nervos Central / Periferic și nu numai

6. Afecțiuni tumorale

Programează o consultație

7. Boli infecțioase

 • Virale
  • Boli cronice: Hepatite (A, B, C), Epstein Barr (EBV), Citomegalia (CMV), Herpes (HHS), Papiloma virus (HPV) etc.
  • Infecții acute – viruși corespunzători infecțiilor respiratorii: Adenovirus, Coxsackie virus, Rinovirus, Enterovirus și altele
  • Viroze gripale – citește mai mult