loader image
Skip links

Obiceiurile rele care vă pot îmbătrâni 12 ani

În perioadele în care, din varii motive, stăm mai mult în casă, avem tendința să ne lăsăm cuprinși de lene și confort. Rezultatul? O alimentație slab calitativă, exces de vicii si sedentarism, de exemplu:

 • fast-food
 • junk food
 • alimentație slabă
 • fumatul
 • băutul prea mult,
 • lipsa exercițiilor fizice
 • alimentația precară

 

Rezultatele provin dintr-un studiu care a urmărit aproape 5.000 de adulți britanici timp de 20 de ani. Pe parcursul studiului, 29% dintre persoanele cu toate  comportamentele  nesănătoase mentionate mai sus s-au simtit si aratat rau în timp. Faptul că un stil de viață nesănătos te poate îmbătrâni prematur nu este tocmai o veste noua. Există însă două informatii noi dezvăluite un urma unui  experiment care ar putea face să vă reconsiderati obiceiurile zilnice.

Mâncat prost, lipsa exercițiilor fizice, alcoolul in exces și fumatul nu te îmbătrânește puțin – te îmbătrânește cu mai mult de un deceniu. Pentru mulți, motivația de a trăi o viață mai curată nu apare adesea până când nu apare o problemă de sănătate, dar faptul că s-ar putea să arati ca fiind la sfârșitul anilor 40 când ai de fapt la începutul anilor 60 poate fi adăugat ca un stimulent pe care îl cauți.

 

Pașii mici si  sănătoși care aduc beneficii majore

 • Faceti sport cel puțin două-patru ore pe săptămână
 • Mâncați legume și fructe crude de trei ori pe zi sau mai mult (consumul de un morcov, un măr și un pahar de suc ar fi suficient, dar, evident, este mult mai puțin decât optim!)
 • Nu fumați
 • Evitați băuturile alcoolice

Acestea sunt departe de măsurile sănătoase extreme. De fapt, sunt pași pe care practic toată lumea ar trebui să poată să-i îndeplinească, în special primii doi! Făcând chiar mici modificări pozitive în rutina și dieta dvs. de exerciții fizice, este posibil să vă puteți modifica drastic sănătatea. Acest lucru ar trebui să fie motivant în special pentru aceia dintre voi care abia încep și poate că se simt copleșiți prin luarea de decizii mai sănătoase. Fiecare pas pe care îl faci este unul pozitiv, chiar dacă pare mic.

Vă încurajam să începeți încet. Acesta este motivul pentru care recomandarea specialistilor Transilvania Healing Centre este împărțită în etape in functie de prioritatile pacientului.

 

Imaginați-vă ca mâncați sănătos zilnic. Și când spun că mănâncă sănătos, mă refer la alegerea alimentelor care:

 • Corespundeți tipului dvs. nutrițional
 • Sunt alimente întregi neprocesate
 • Sunt deseori crude sau sunt fierte ușor
 • Provine din surse locale de înaltă calitate
 • Sunt hrănite organic sau cu iarbă și nu conțin aditivi și ingrediente modificate genetic
 • Adăugați la acesta un program de exerciții obișnuit, unul care vă provoacă corpul aproape zilnic, sau cel puțin mult mai mult decât doar două ore pe săptămână, împreună cu eliminarea sau reducerea alcoolului la o bază foarte ocazională …

Imaginează-ți beneficiile pentru sănătate pe care le vei obține!

 

Dacă vrei să rămâi tânăr atat la exterior cat si in interior, iată ce trebuie să faci:

Multi oameni cheltuie sume amețitoare de bani pe creme, gadgeturi, intervenții chirurgicale și altele pentru a arăta și a se simți mai tineri. Dar realitatea este că mai mult decât orice pastilă sau „tratament de infrumusetare”, stilul dvs. de viață este ceea ce vă va determina nivelul de sănătate acum și în anii următori. O zicală romanească spunea asa: „Viața nu este doar pentru a fi traită, ci pentru a fi trăită bine”.

Acest lucru este valabil și astăzi, multe secole mai târziu. Sănătatea dvs. este un cadou care nu poate fi cumpărat și, odată pierdut, poate fi imposibil să vă întoarceți. Așa că vă îndemnam  să începeți să faceți pași astăzi – din nou, chiar și mici – pentru a vă face stilul de viață un pic mai sănătos. Indiferent dacă vă dați seama sau nu, aveți la dispoziție numeroase metode pentru a vă influența starea de bine fizică și psihică și, în final, să vă controlați sănătatea.

Alegerile pe care le faci zilnic influențează cu adevărat aproape orice boală cunoscută și nu  numai. De asemenea, pot face ca nivelul dvs. de energie să crească sau să se micșoreze, să vă facă starea de spirit însorită sau întunecată și fie să vă hrăniți corpul, fie să îl distrugeți lent.

 

Cum să faceți față stresului

Din experiența noastra cu pacienții care au boli cronice grave, marea majoritate au stres emoțional anterior care a contribuit la problema lor. În conformitate cu cel puțin un studiu recent, nu este nevoie de traume serioase pentru a provoca aceste schimbări. Chiar și experiențele emoționale „cotidiene” normale pot avea un impact dăunător asupra sănătății viitoare.

 

O expunere optimă la lumina soarelui

Vitamina D, denumită adesea „vitamina solară”, este diferită de alte vitamine, deoarece influențează întregul corp. Receptorii de vitamina D au fost găsiți în aproape toate tipurile de celule umane, de la creier la oasele tale, deci puterea sa de a-ți optimiza sănătatea este cu adevărat mare.

Vă rugăm să rețineți că vitamina D va optimiza peste 2.000-3.000 de gene din corpul vostru sau 10 la sută din genele totale! Studiile au arătat că vă puteți reduce riscul de cancer și multe alte boli comune, pur și simplu prin optimizarea nivelului de vitamina D cu expunerea la soare.

 Este importantă o dietă sănătoasă, dar care sa fie potrivită pentru organismul dumneavoastră.

Planul pe care il recomandăm, bazat pe alimente naturale din surse de calitate, este primul tău pas către creșterea șanselor de a duce o viață mai lungă și mai sănătoasă. Principalul target al specialistilor nostril este  eliminarea sau, cel puțin, reducerea drastică a cerealelor și a zahărului din dieta dvs., în timp ce se concentrează asupra alimentelor potrivite pentru biochimia dvs. unică.

 

Mâncați o mulțime de alimente crude

Una dintre cele mai importante aspecte ale unei alimentații sănătoase și care este cel mai frecvent trecut cu vederea – consumul alimentului în stare crudă. Din păcate, peste 70% dintre produsele alimentare cumpărate sunt procesate. Și atunci când consumăm aceste tipuri de alimente denaturate și modificate chimic, nu este de mirare că avem o epidemie de boli cronice și degenerative.

Ideal ar fi să mâncați cât mai multe alimente în stare neprocesatănaturale-  care au fost cultivate local și de sezon.

Chiar și atunci când alegeți cele mai bune alimente disponibile, puteți distruge cea mai mare parte a nutriției dacă le pregătiți necorespunzător.

 

Optimizează-ți nivelurile de insulină și leptină

Consumul de zahăr și cereale vă va crește nivelul de insulină, care este una dintre cele mai rapide modalități de îmbătrânire prematură. Leptina este un alt hormon cu greutate asociată procesului de îmbătrânire. La fel ca nivelul insulinei, dacă nivelul de leptină devine crescut, sistemele corpului dumneavoastră vor dezvolta o rezistență la acest hormon, care va produce ravagii în corp.

 

Exercițiile fizice

Beneficiile exercițiului fizic sunt uimitoare și, dacă credeți că puteți obține sau menține o sănătate optimă fără ea, vă înșelați. De exemplu, vă ajută să:

 • Dormiti mai bine
 • Pierdeți în greutate, creșteți în greutate sau mențineți greutate, în funcție de nevoile dvs.
 • Îmbunătățește-ți rezistența la lupta împotriva infecțiilor
 • Reduce riscul de cancer, boli de inimă și diabet
 • Ajută creierul să funcționeze mai bine.

 

Consumați grăsimi sănătoase

Știința clară asupra acestui punct: grăsimile omega-3 sunt esențiale pentru o sănătate optimă. Omega-3 găsit în mod natural în pește și fructe de mare este bogat în doi acizi grași cruciali pentru sănătatea umană, DHA și EPA. Acești doi acizi grași sunt esențiali în prevenirea bolilor de inimă, a cancerului și a multor altor boli. Creierul dvs. este, de asemenea, foarte dependent de DHA – nivelurile scăzute de DHA au fost legate de depresie, schizofrenie, pierderea memoriei și un risc mai mare de a dezvolta Alzheimer.

 

Limitați expunerea la toxine

Aceasta include eliminarea substanțelor de curățare toxice de uz casnic, săpunuri, produse de igienă personală, agenți de parfum, spray-uri pentru insecte, pesticide pentru gazon și insecticide,si  înlocuirea lor cu alternative non-toxice.

 

Faceți din apă pură băutura dvs. primară

În fiecare zi corpul pierde apă prin urină și transpirație și trebuie reînnoite resursele. De fapt, puteți supraviețui fără mâncare luni întregi, dar fără apă, ați muri după câteva zile, așa că e inutil să spunem că, apa este esențială pentru viață. Puteți să vă dați seama cu ușurință care este necesarul dvs. de apă, urmarind culoarea urinei. Urina ta trebuie să fie de un galben foarte deschis la culoare. Dacă este un galben profund, închis, este posibil să nu bei suficientă apă.

În ceea ce privește obținerea apei curate și pure, instalarea unui filtru de apă în casa ta este cea mai rapidă și eficientă metoda Obiceiurile .

 

Somn calitativ

Oamenii de știință au descoperit că ritmurile circadiene reglează nivelul de energie din celulele. În plus, proteinele implicate în ritmul și metabolismul tău circadian sunt legate intrinsec și depind unele de altele. Prin urmare, atunci când ritmul tău circadian este perturbat, acesta poate avea o influență profundă asupra sănătății tale fizice. De exemplu, cercetarea a legat, de asemenea, ciclurile de somn perturbate la probleme grave de sănătate, cum ar fi depresia, bolile coronariene și chiar cancerul Obiceiurile .

 

Amintiți-vă, nu este niciodată prea târziu să ștergeți obiceiurile anterioare și să începeți din nou

Leave a comment