loader image
Skip links

Paraziții și poluarea

Paraziții sunt acele organisme care se află în interiorul sau în exteriorul corpului și se hrănesc. Aceștia se împart în mai multe categorii:

  • Amibele (dimensiune medie)
  • Bacteriile (dimeniune mică)
  • Virusurile (dimensiune foarte mică)

Viermii paraziți pot fi: rotunzi și plați (seamănă cu lipitorile). Aceștia se dezvoltă treptat, astfel încât își pot schimba complet forma.

Viermii rotunzi precum Ascaris sunt des întâlniți la câini și pisici și sunt cei mai simpli. Oăle lor se pot înghiți în momentul în care intrați în contact cu aceste animale. Ele se dezvolta

În general viermii au locuri preferate, de exemplu Dilofilaria (vierme canin) prefera inima. Uneori e poatye dezvolta și în alte organe, dacă acestea sunt suficient de poluate cu solvenți, metale și alte substanțe toxice.

Viermii plați precum teniile pot fi consumați întâmplător, prin alimente infestate. Corpul le acoperă cu chisturi și nu le atacă, așa că se dezvoltă în siguranță o perioadă. Dacă sunteți consumator de carne, puteți da peste așa ceva. După ce se prinde de intestin, tenia crește si se dezvoltă.

Trematozii sunt și ei viermi plați cu o structură complicată. Există 4 feluri: trematodul intestinal uman, biliar uman, biliar ovin si pancreatic bovin. Și ultimele 2 feluri pot ajunge cu ușurință în organismul uman.

Pentru mai multe informații ia legătura cu noi chiar acum.

Paraziții și poluarea

Tratament paraziti

Pentru mai multe informații, accesează pagina de servicii sau ia legătura cu noi chiar acum.

Leave a comment